Ofte spurte spørsmål

Om Hakomi

HVA ER FORSKJELLEN MELLOM HAKOMI-INSTITUTTET OG HAKOMI EDUCATION NETWORK?


Søker man opp Hakomi på nett vil man finne sider der det står "Hakomi institute" og "Hakomi Education Network". De har begge logoer med en trane, men logoen til HEN har blå(lilla) og grønn bakgrunn. Hakomi Norway tilhører Hakomi Education Network (HEN). HEN underviser i "The refined hakomi method". Ron Kurtz startet HEN på 90-tallet, etter å vært med å starte hakomi-instituttet på 70-tallet. Ron beskriver forskjellen slik: “The original version that began with me continues to be the root of all versions. Using mindfulness and experiments is still essential to all versions. The differences now are in the content of the trainings and the style of teaching. I have dropped a lot of material that I thought was no longer necessary. I no longer teach the method solely as psychotherapy. I emphasize learning the skills through experience, practice and feedback, rather than formal lectures. My teaching is characterized by demonstration and experiential exercises.”("The Hakomi Way", 2018, s.9). Les mer om utviklingen til "The Refined hakomi method" her, og lær mer om Hakomi Education Network her.

Om utdannelsen

HVORDAN BLIR MAN HAKOMI-PRACTITIONER?


For å kunne bli hakomi-practitioner må man først ha minst 45 treningsdager. Disse treningsdagene kan man gjøre gjennom workshopene til Hakomi Norway eller gjennom kurs andre steder i verden, eksempelvis Bilbao i Spania. Se den internasjonale nettsiden for oversikt over kurs. Etter de grunnleggende treningsdagene tar man fordypningskurs og begynner etter hvert med praksis. Dersom du er interessert i å bli Hakomi-practitioner kan du også snakke med kurslederne på en av workshopene for å få vite mer.
HVORFOR KALLES EN TERAPEUT SOM BRUKER HAKOMI-METODEN FOR EN PRACTITIONER?


Ron Kurtz beskriver Hakomi som mindfullness-basert, assistert selvstudie. Altså man er med på fasilitere en prosess der klienten skal kunne forstå og hele seg selv. Prinsippet om ikke-vold er altså sentralt her.

Påmelding/Betaling

HVORDAN MELDER JEG MEG PÅ/BETALER FOR EN WORKSHOP/TRAINING?


All påmelding hos Hakomi Norway gjøres gjennom påmeldingssystemet vårt. Du melder deg på gjennom skjema som du finner under Aktiviteter-fanen, under “Tickets” på facebook-eventet, eller i nyhetsbrevet. Det er viktig at du skriver inn i alle de obligatoriske feltene . Før du får tilsendt faktura, må vi godkjenne påmeldingen din i systemet. Du vil da få fakturaen senest innen 2-3 dager. Husk og les kjøpsbetingelsene våre før du registrerer deg. Registrering er bindende.
JEG VIL/KAN IKKE VÆRE MED PÅ HELE WORKSHOPEN. HVORDAN GJØR JEG SÅ MED PÅMELDING/BETALING?


I påmeldingsskjemaet markerer du først NEI under "Kommer du alle dagene?", og deretter marker hvilken/hvilke dager du kommer. Slik vet vi eksakt hvilken/hvilke dag/dager du kommer, og du får riktig pris på fakturaen. Dersom du er helt ny til Hakomi og vil bare komme én dag, må du komme den første dagen.
HAR DERE RABATT FOR STUDENTER/ARBEIDSLEDIGE?


Hakomi Norway har foreløpig ikke rabatt for arbeidsledige, studenter eller andre som er i en dårlig økonomisk situasjon. Vi har en kontinuerlig diskusjon om hvordan vi kan være tilgjengelig for flest mulig folk, men per dags dato har vi ikke mulighet for rabatter, da vi er en liten forening som henter instruktører fra utlandet. Men dersom du passer å melde deg på tidlig, så kan du få early-bird pris (ca. 10% avslag).
KAN JEG BETALE MED VIPPS?


Ja, det kan du. Men med workshops/traininger bruker vi kun Vipps-faktura. Vipps-nummer bruker vi kun til donasjoner (vipps-nummer tar 1,75% av hele summen, ikke en liten avgift per betaling, uansett størrelse på summen). For å betale med Vipps-faktura krysser du av "Ja, gjerne" i påmeldingsskjemaet. Det er også viktig at "Betalingsvalg" under "Profil" ser slik ut som bildet under. Og at du er registrert med både bankkonto og kort (ikke bare kort). Tilsendt faktura vil du finne under "Betalinger" (til venstre for "Profil")
JEG HAR SKREVET FEIL I PÅMELDINGSSKJEMAET (E-POSTADRESSE, ANTALL DAGER ETC.). HVORDAN ENDRER JEG DETTE?


Bare send oss en mail og informer oss om dette. Har du allerede mottatt faktura med feil pris, så kansellerer vi den, og du får ny faktura.

Terapi/sesjoner

FINNES DET NOEN HAKOMI-PRACTITIONERE (TERAPEUTER) I NORGE?


Foreløpig finnes det ingen hakomi-practitionere (terapeuter) Norge. Alle våre kurs-instruktører kommer fra utlandet (Tyskland, England, Canada…). Men det er mulig å bli med som klient på terapi-sirkler som avholdes et par ganger i halvåret. Det blir nok noen hakomi-practitionere i Norge i nær framtid!
En annen mulighet er å ha sesjoner på Zoom med vår faste trener Bettina Deuster. Du booker time med Bettina gjennom å sende email til

Om workshop/training

BLIR DET HOLDT HAKOMI-TRENINGER I SVERIGE OG DANMARK?


Hakomi Education Network finnes ikke ennå i Danmark, men fra høsten 2020 vil det bli arrangert training i Stockholm. Gå til www.hakomisweden.se for mer info.
HVORDAN FORLØPER EN TREDAGERS TRAINING?


En Hakomi-training forløper som oftest over flere dager. I Norge har vi nå tre dager sammenhengende. Vi vil øke til fire og kanskje fem med tiden. (Ønsker du å trene 5 dager sammenhengende, kan training i Bilbao, Spania være et godt alternativ). Vi anbefaler som oftest at man blir med alle dagene, da det gir en sterkere fordypning i egenpraksisen og skaper god flyt i gruppa. Men dette kan også for mange være krevende, og det er veldig individuelt. Noen trenger å trene opp kapasiteten sin på å kunne være i mindfulness i en gruppe over tid, og det vil da være bedre å komme 1-2 dager. For de som er helt nye til Hakomi, og vil se det an med å komme 1-2 dager, må man komme den første dagen eller de to første dagene. Og plutselig bli med 1-2 dager midt i, kan virke litt forvirrende for en ny deltaker om hva metoden går ut på, da den ene øvelsen/eksperimentet følger den andre i en organisk prosess. Slik opprettholder vi også flyten i trainingen for alle deltakerne. Lurer du fortsatt på noe angående dette, eller har andre spørsmål. Send oss gjerne en mail til hakominorway@gmail.com, og vi skal svare deg så godt vi kan.
ER WORKSHOP/TRAINING PÅ NORSK ELLER ENGELSK?


Begge deler:) Det vil si: Alle trenerne våre er fra utlandet, så selve undervisningsspråket vil være på engelsk. Dessuten er det vanlig at det er deltakere fra mange forskjellige land på våre workshoper/traininger, både folk som reiser til Norge for å delta og på våre online-arrangementer. Men dersom du er på en gruppe der alle snakker norsk, så snakker man som oftest norsk. Og for engelsktalende som leser dette, så er tilbakemeldingene vi har fått at nordmenn snakker veldig godt engelsk. Og dersom du er usikker på engelskkunnskapene dine, så ikke vær redd, å prate er bare en liten del av alt vi gjør. Avanserte evner i engelsk er ikke nødvendig. Du er altså hjertlig velkommen uansett engelsk-nivå og uansett hvor du er i verden.